Witam w tym przedświątecznym zalatanym i zapracowanym czasie. Dziś mój przepis na pierogi z kapustą i grzybami. Niestety zdjęcie nie jest moje, zaczerpnęłam je z internetu dokładnie ze strony http://www.coolinarny.com/ bardzo ciekawa strona, zapraszam :) Zdjęcie nie moje z racji tego, że miałam jakieś problemy z aparatem, nie mam pojęcia co się stało, a pierogi nie mogły stać i czekać, trzeba było je zamrozić. Szczerze za to przepraszam....
Przygotowanie ciasta znajdziemy tu.
Składniki na farsz:
- 1 kg kiszonej kapusty
- 300 g suszonych grzybów
- 2 duże cebule
- łyżeczka kminku
- liść laurowy
- 2 ziarenka ziela angielskiego
- sól
- pieprz
Grzyby moczymy przez noc. Jeżeli nie mamy dużej ilości grzybów, można dodać pieczarki, wcześniej pokrojone i podduszone. Namoczone grzyby gotujemy. Kapustę kiszoną posiekać, wypłukać i ugotować do miękkości z zielem angielskim, liściem laurowym i kminkiem. Grzyby drobno pokroić lub zmielić. Cebule pokroić i zeszklić osobno na patelni. Wszystkie składniki wymieszać (kapustę, grzyby i cebulę) podsmażyć na patelni i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz