Po długiej nieobecności postanowiłam trochę nadrobić stracony czas. Dzisiaj dodam przepis na moje pałki z kurczaka paprykowo-ziołowe. Starałam się coś innego zrobić i szczerze z efektów jestem bardzo zadowolona, może nie jest to coś zbyt ambitnego i skomplikowanego, ale za to smaczne.
Składniki:
- 10 pałek z kurczaka
- papryka słodka mielona
- papryka ostra mielona
- majeranek
- bazylia
- tymianek
- kolendra
- imbir mielony
- płatki chili
- rękaw do pieczenia
Pałki myjemy i osuszamy. Wszystkie przyprawy mieszamy, ja wymieszałam z każdej po połowie opakowania. Osuszone pałki wrzucamy do rękawa, wsypujemy przyprawy, zamykamy rękaw. Wstrząsamy, aby przyprawy dobrze obeszły pałki. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Pałki pieczemy w rękawie przez 60 min. Ja ten czas podzieliłam na 3 etapy. Po pierwszych 20 min obróciłam rękaw na drugą stronę, po kolejnych 20 min (w sumie już 40 min pieczenia) przecięłam rękaw wzdłuż, aby skórka była chrupiąca i pozostawiłam na ostatnie 20 min do pieczenia.
Przed pieczeniem:
Po pieczeniu:
Moja propozycja podania:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz